Voor ondernemers

Alle ondernemers uit de horeca, retail of publieksgerichte dienstverlening die gevestigd zijn in de binnenstad van Zwolle, vallen binnen de Bedrijven InvesteringsZone (BIZ). Een afgebakend gebied binnen de stadsgrachten, waar alle ondernemers mee betalen aan de profilering van Zwolle. De procedure is onder alle ondernemers bekend gemaakt en transparant.

  1. Aan de hand van de WOZ waarde wordt de hoogte van uw bijdrage berekend.
  2. Deze wordt geind door de gemeente Zwolle op basis van gegevens van GBLT.
  3. Vervolgens wordt deze als subsidie overgeheveld naar het ZwolleFonds.

Voor vragen rondom betalingen belt u met de gemeente Zwolle, afdeling financiën.
Voor inhoudelijke vragen over het programma belt u met het ZwolleFonds.

ZwolleFonds voert de BIZ uit en heeft daarvoor werkgroepen ingericht bestaand uit ondernemers uit de Binnenstad. Kijkt u onder het kopje werkgroepen voor meer informatie.

Voordelen van een ondernemersfonds

Om zo helder mogelijk in beeld te brengen wat er met het ZwolleFonds bereikt kan worden, hebben wij de voordelen voor u als ondernemer op een rijtje gezet:

• Krachten zijn gebundeld, hierdoor is meer mogelijk
• Ondernemers bepalen wat er met de gelden gebeurt
• Economische groei
• Samenwerking met de beleidsgroepen horeca (KHN) en retail (CityCentrum) en Cultuur
• Kortere lijnen met de gemeente

Mijn bijdrage

Jaarlijks valt bij alle ondernemers uit de binnenstad de factuur van de gemeente op de mat. Vanaf 2017 treft u in die beschikking ook uw BIZ bijdrage aan. De BIZ-bijdrage is de bestemmingsbelasting die wordt geheven om met de opbrengst projecten en activiteiten te realiseren voor de binnenstad. De opbrengst wordt daartoe als subsidie uitgekeerd aan het ZwolleFonds. Afhankelijk van de WOZ waarde van het onroerend goed wordt de bijdrage bepaald.

WOZ-WAARDEBIJDRAGE PER JAAR
< 200.000€240
200.000 – 399.999€360
400.000 – 599.999€480
600.000 – 799.999€580
800.000 – 999.999€680
> 1.000.000€895

 

Vragen?
Voor vragen over deze beschikking neemt u telefonisch contact op met het GBLT (Gemeenschappelijk Belastingkantoor Lococensus Tricijn) via het nummer 088 – 064 55 55.

 

Sjoerd-Jan Feenstra | McDonald´s

Alleen sámen maken we de stad Zwolle groot, behouden we onze uitstraling en kunnen we onze aantrekkingskracht versterken! Samen in één fonds met middelen die van en voor iedereen zijn, samen voor één merk, één passie en één doel: Zwolle bij de Top 5 van Nederlandse binnensteden!

Maarten van Beek | Van Beek Lederwaren

Als binnenstad ondernemer ben ik heel blij met het ZwolleFonds. Je merkt dat er veel meer mogelijk is geworden, er is meer financiële draagkracht. De eerste projecten zijn hierdoor groter en mooier opgezet.

Gooitske Zijlstra | GOOITZ

“The community is the expert” is een quote van Projects for Public Spaces en gaat over de kracht van samenwerken in een community waar je samen expert bent. Als je Het Zwollefonds bekijkt als een zo'n community ben je krachtig!

Michiel Weijermars | Villa Suikerberg

Slagkracht heb je alleen als je er gezamelijk voor gaat. Daarom is het ZwolleFonds een goede zaak. Geen vrijblijvendheid! Wij gaan er met z'n allen voor!

Blijf op de hoogte

* verplichte veldenContact opnemen