Nieuwsarchief

Winters Zwolle

De periode rondom de kerstdagen heeft de donkerste dagen van het jaar. Het is een goed moment om terug te kijken, vooruit te blikken, te ontmoeten en te vieren. Zwolle viert de winter groots met WintersZwolle: drie maanden vol activiteiten. De kern van WintersZwolle zijn de WintersZwolle Festivalweken; de weken rondom Kerstmis en de jaarwisseling. Regisseur Rob Bults vertelt over de opzet ervan en nodigt je van harte uit. Lees verder…


‘De Ooo’s en Aaa’s van Zwolle’

Op 10 juli heeft onze binnenstadmanager Aukje Grouwstra gesproken met Ype Bosma & Theo Runhaar in het kader van de horecavisie. Lees het interview hier terug.

Door en door Zwolle campagne

Zaterdag 29 juni zijn de opnames gemaakt voor de campagne “door en door Zwolle”. Familie van de Broek ging al vroeg op pad om de binnenstad te ontdekken! De reportage van deze dag is na de zomer klaar en zal breed worden ingezet om de binnenstad te promoten. Dank aan alle ondernemers die mee hebben gewerkt aan deze campagne!

Ondernemersbijeenkomst

Op 7 mei is de volgende ondernemersbijeenkomst van ZwolleFonds en CityCentrum Zwolle. Met o.a. een presentatie door wethouder René de Heer over de ontwikkelingen in de binnenstad en een beknopte uitleg van het meerjarenbeleidsplan van het ZwolleFonds. Aanmelden kan door te mailen naar info@zwollefonds.nl.

Zwolle verwelkomt Aukje Grouwstra als nieuwe binnenstadmanager!

Aukje start haar functie per 1 maart. Zij zal samen met het ZwolleFonds en de stakeholders (ondernemers, vastgoed, horeca, cultuur en gemeente) de binnenstad organiseren en promoten.

Ondernemersbijeenkomst 26 februari

Op dinsdag 26 februari is de ondernemersbijeenkomst van het ZwolleFonds en Citycentrum Zwolle. De aanvang is om 19:00, om 19:30 start het programma.

U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar info@zwollefonds.nl

Secret Scan

Op 6 november zijn 21 ondernemers in de binnenstad bezocht door Secret scanners. Met een verborgen camera is opgenomen hoe veilig de winkel is en op welke manieren diefstal mogelijk is. Op 14 november kregen de ondernemers de beelden van deze verborgen camera te zien. In een workshop werd uitgelegd hoe winkeldiefstal te voorkomen is en hoe je verdachte personen of winkeldieven moet benaderen. De avond werd door 60 mensen bezocht en na afloop mocht het ZwolleFonds enthousiaste reacties ontvangen over deze actie!

Samenwerking gezocht met ondernemers voor Huis van de Kerstman

De organisatie van Winters Zwolle is druk bezig met het realiseren van het Huis van de Kerstman. Het Huis van de Kerstman is een evenement voornamelijk gericht op jonge gezinnen met kinderen van 0 tot en met 12 jaar. Het is gebaseerd op het prentenboek ‘De beste Kerstman van de wereld’. Het verhaal sluit aan op de kern van het evenement: de Zwollenaren creëren een huis voor de Kerstman en laten zien wat er allemaal te doen is in Zwolle.

Om dit te kunnen doen is de hulp van de ondernemers in de binnenstad hard nodig! Dit kan in de vorm van mond tot mond reclame of bijvoorbeeld door sponsoring van materiaal. De organisatie kan in ruil daarvoor werk uit handen nemen van ondernemers door cadeaus van klanten in te pakken in het Huis van de Kerstman. Heeft u een goed idee of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Rob Bults via rob@topofthehill.nl.

Koopzondagen

Vanaf augustus is het toegestaan voor ondernemers om op zondag open te gaan. De eerste geluiden van ondernemers zijn zeer positief! In samenwerking met CityCentrum Zwolle wordt nu gekeken naar de promotie van de koopzondagen en activiteiten. Houd de website in de gaten voor meer informatie!

Bereikbaarheid juli

Vanwege de drukte rondom de Blauwvingerdagen is ons kantoor in de maand juli beperkt geopend. Wij zijn van maandag t/m woensdag aanwezig en doen ons best alle e-mail en telefoon te beantwoorden.

Fietsoverlast

Ondernemers in de zijstraten van de Diezerstraat ervaren overlast van fietsers die met hoge snelheid door deze straten fietsen. De politie heeft met behulp van studenten van Landstede recent op verschillende plekken in de Binnenstad metingen gedaan inzake fietsen op plekken waar dat niet is toegestaan. Uit deze metingen blijkt dat het om een structureel probleem gaat. Onderstaande tabel heeft betrekking op de Roggenstraat en is gedaan door politie in burger. Het betreft overtredingen die in 2 uur tijd zijn gemeten. Klik hier voor de resultaten van de meting.

Oproep! Werkgroep Retail Academy zoekt versterking.

De werkgroep Retail Academy Zwolle bestaat nu uit Ria Borst (ZuiverGeluk), Judith Heinen (Franck), Lidewij van der Bij (H&M), Eric Nak (Deltion) en Peter Pels (ZoTekst). Meer denk- en uitvoeringskracht is nodig om dit initiatief succesvol uit de startblokken te laten komen. Doe mee! Heb je belangstelling, mail dan naar info@citycentrum-zwolle.nl.

Bijeenkomst / informatiemarkt

Welke plannen staan op de agenda? Hoe kan ik als ondernemer gebruik maken van het ZwolleFonds? Deze en meerdere onderwerpen komen aan bod tijdens de bijeenkomst.

maandag 18 juni
inloop 19:00 | aanvang 19:30
Stadscafé Blij | bovenzaal

Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@zwollefonds.nl

Openingstijden feestdagen

Citycentrum Zwolle adviseert de volgende openingstijden:

30 maart / Goede Vrijdag – reguliere openingstijden
2 april / Tweede Paasdag – gesloten
27 april / Koningsdag – open van 13:00 tot 17:00
5 mei / Bevrijdingsdag – reguliere openingstijden

Voor vragen over de openingstijden kunt u contact opnemen met Citycentrum Zwolle via info@citycentrum-zwolle.nl

Koopzondag 8 april

In verband met Pasen valt de koopzondag in april niet op de eerste maar de tweede zondag van de maand. Zondag 8 april is de eerstvolgende koopzondag.

Ondernemers gezocht!
Citycentrum Zwolle is bezig met het opzetten van de Retail Academy. De Retail Academy is erop gericht om interessante en leerzame bijeenkomsten te organiseren voor een ieder actief in de Zwolse detailhandel. Citycentrum zoekt 2 ondernemers die kunnen helpen bij het organiseren van een bijeenkomst. Mail bij interesse of voor meer informatie naar info@citycentrum-zwolle.nl.

Carnaval
Nog een kleine twee weken en dan verandert Zwolle in Sassendonk! De Grote Optocht is op zaterdag 10 februari en start om 14:00. Klik hier voor het volledige programma.

Nieuwe winkels in de binnenstad!

Op de Diezerstraat 40 heeft Zizzi haar deuren geopend. Zizzi is een Deense modezaak met dameskleding van maat 42 t/m 56.

Parfois is gevestigd aan de Diezerstraat 21. Het assortiment bestaat uit sieraden en modeaccessoires zoals tassen, riemen en portemonnees.

Blauwvingerdagen 2018
De Blauwvingerdagen vallen dit jaar op woensdag 4, 11, 18 en 25 juli. ZwolleFonds is dit jaar verantwoordelijk voor de organisatie. De deelnameformulieren voor ondernemers worden in week 3 bezorgd, inschrijven kan tot 15 februari. Kijk hier voor meer informatie.

Sfeerverlichting
Gisteravond, 6 december, zijn de eyecatchers in de binnenstad geplaatst. Met deze prachtige spectaculaire lichtobjecten is de sfeerverlichting compleet. Bezoekers kunnen de lichtbeeldenroute lopen langs alle eyecatchers. De digitale route is hier te vinden en de papieren versie ligt bij verschillende winkel- en horecagelegenheden in Zwolle.

Zwolle heeft er een prachtige nieuwe woonwinkel bij! Jett Wonen Landelijke Stijl is te vinden op de Oude Vismarkt 38.

Pistache is verhuisd! De prachtige nieuwe locatie op Eiland 12 heeft een winkeloppervlakte van ruim 1200 m2. Geniet van een lekker cappuccino terwijl je uitkijkt op het plein Achter de Broeren

Blijf op de hoogte

* verplichte veldenContact opnemen