Organisatie en Toekomstplan

In 2022 is met een royale meerderheid door de Zwolse binnenstadondernemers ‘Ja’ gezegd tegen een nieuwe termijn van het ZwolleFonds. Het ZwolleFonds is een zogenoemde Bedrijven Investeringszone (BIZ). Retailondernemers, horeca ondernemers en culturele organisaties slaan de handen ineen om een interessante en dynamische binnenstad te realiseren met de daarbij behorende economische activiteit.

In het eerste kwartaal van 2023 is gewerkt aan een nieuw strategisch plan voor het ZwolleFonds voor de periode 2023 tot en met 2026. In tientallen gesprekken, intern en extern, hebben we gesproken over de missie, de visie, de kwaliteiten, de uitdagingen en kansen die we zien voor de organisatie. De ambitie spatte van de gesprekken af. Ook was er een terechte zorg dat als we niet de handen ineen slaan en keuzes durven maken, we de ambities niet waar kunnen maken.

Dit plan beschrijft welke ambities we hebben en hoe we in een brede samenwerking het momentum pakken om de komende jaren steeds meer verschil te maken. De groei van de stad vraagt om een nieuwe aanpak.

We richten ons met het ZwolleFonds op drie belangrijke pijlers:
1. Belangenbehartiging en community building – deze pijler is gericht op voldoende ruimte voor ondernemen en het bouwen aan een netwerk dat tot steeds meer dingen in staat is.

2. Evenementen – we zetten in op een sterke evenementenkalender. We maken keuzes en bouwen aan een meerdaags topevent. Dit doen we in toenemende mate door het vormgeven van een compacte evenementenorganisatie, ontstaan vanuit een bredere samenwerking.

3. Uitstraling en veiligheid – Een binnenstad met zijn prachtige historische karakter die veilig, netjes, goed uitgelicht en fleurig is, helpt aan extra beleving.

We kiezen voor een proactieve benadering. Dit vragen de achterban en stakeholders van ons. We kunnen het niet alleen. Alle ondernemers vragen we om mee te helpen en ook ambassadeur te zijn. Met positivisme en visie zal er een flow kunnen ontstaan waarin we mee kunnen gaan in de schaalsprong van de stad.

Lees het volledige toekomstplan hier.

Blijf op de hoogte

* verplichte veldenContact opnemen