Bestuur

Het bestuur van de Stichting bestaat uit 7 leden. Alle leden hebben hun achtergrond in de Zwolse retail, horeca en publieksgerichte activiteiten. Er is een onafhankelijke voorzitter die officieel door de bestuursleden is benoemd. Het bestuur bestaat uit een voorzitter, twee vertegenwoordigers uit de retail, drie vertegenwoordigers uit de horeca en een vertegenwoordiger van een publieksgerichte onderneming. Het bestuur heeft een regiefunctie en is verantwoordelijk voor het opstellen van de jaarplannen en de begroting en het opzetten en aansturen van de uitvoeringsorganisatie.

Andries van Daalen  – voorzitter

“Waarom werd ik direct enthousiast toen ik gevraagd werd om voorzitter te worden van de Stichting ZwolleFonds? Ik ben trots op Zwolle, heb in het verleden Zwolle vaak genoemd als het ging om een voorbeeld van een binnenstad waar iets te beleven valt. Beleving is wat mij betreft noodzakelijk om je stad aantrekkelijk te houden voor bezoekers en waar bezoekers zich prettig voelen. Zwolle heeft zo’n binnenstad; goed bereikbaar, een stad waar we elkaar iets gunnen, prachtige cultuur, een mooie en lange historie, mooie detailhandel, culinair een topstad, heerlijke terrassen gewoon een stad waar het fijn is om te zijn en je geld te besteden. Na Wehkamp was het voor mij dus logisch om verder te bouwen aan onze stad.”

Sjoerd-Jan Feenstra – secretaris

“Mijn naam is Sjoerd-Jan Feenstra, 37 jaar en ruim 10 jaar franchisenemer van de mooiste McDonald’s restaurants in Heerde, Kampen, Zwolle-Noord, Zwolle-Centrum en Zwolle-Zuid. Als ondernemer wil ik mij graag inzetten voor al het goeds dat de stad Zwolle te bieden heeft. Na jarenlang bestuur KHN Regio Zwolle en vele andere nevenactiviteiten was het mijn ‘grote wens’ om tot een ZwolleFonds te komen. Zo kunnen wij nu alle handen ineenslaan en ervoor zorgen dat we meer exposure genereren voor onze mooie stad. De functie van secretaris is voor mij een nieuwe functie, die mij in mijn kennis en kunde uitdaagt. Ik zet mij de komende jaren dan ook graag vrijwillig in voor dit prachtige fonds. Samen maken we Zwolle!”

Paul van der Helm – penningmeester

“Mijn naam is Paul van der Helm, samen met mijn partner Yaowanuch Arpamo eigenaar van Thais restaurant BaiYok en BaiYok voor thuis. Interesse in het wel en wee van onze prachtige binnenstad – waar met de oprichting van Zwollefonds een extra boost aan gegeven kan worden – en een flexibele overgang van een deel van de activiteiten van Citycentrum naar ZwolleFonds leek het mij als penningmeester van Citycentrum nuttig om ook bij ZwolleFonds (in het begin) een steentje bij te kunnen dragen aan een goede start. We gaan er voor!”

Henk van Voornveld

“Mijn naam is Henk van Voornveld. Geboren te Zwollerkerspel, staat er in mijn paspoort!  Dat betekent dat ik van vòòr 1967 ben, want toen werd Zwollerkerspel opgeheven en aan Zwolle toegevoegd. 50 jaar geleden dit jaar. Na mijn studie sociale geografie ben ik in 1989 weer in Zwolle terecht gekomen. Getrouwd met Akkie, 3 kinderen (in de twintig inmiddels) en heel erg happy in Hanzestad Zwolle.   Als directeur van MarketingOost kom ik in heel Oost-Nederland en dat is een groot genoegen, want in het oosten heb je aan de ene kant prachtige natuurgebieden, waar je prima kunt recreëren en aan de andere kant interessante (Hanze)steden, waar je kunt shoppen en waar je cultuur kunt beleven. Een mooie mix. En als ik elders in het land ben, merk ik hoe Zwolle gegroeid is in de laatste 10 tot 15 jaar, niet alleen economisch, maar ook als plaats waar mensen graag komen. Dankzij onze toeristische trekpleisters, dankzij onze ambassadeurs, maar vooral dankzij de ondernemers, die samen de stad Zwolle maken. Daar ben ik trots op en ik hoop als bestuurslid van het Zwolle Fonds een steentje bij te kunnen dragen aan de verdere groei en bloei van Zwolle.”

Theo Runhaar

“Ik ben Theo Runhaar, 68 jaar. Geboren onder de Peperbus en Zwollenaar in hart en nieren. Alleenstaand, 3 jongens en 2 prachtige kleinkinderen. Voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland afd Zwolle & Regio. Als voormalig horeca ondernemer ben ik altijd zeer betrokken geweest bij de stad en haar ontwikkelingen. Dit gekoppeld aan een terechte vorm van chauvinisme heeft ertoe geleid dat ik me nu inzet voor het Zwollefonds. Trots zijn op de stad, het gebrek aan hobby’s, het leuk vinden om te dingen te organiseren en iets van de grond te krijgen zijn redenen om de ( niet te benijden ) functie van bestuurslid te aanvaarden. Zwolle ontgroeit zijn middelmatigheid en ik wil er graag met de andere bestuursleden een swingende sexy stad van maken.”

Christa Westerhof

“Mijn naam is Christa Westerhof. Boekhandel Westerhof is het bedrijf dat ik run. We hebben een vestiging in het Maagjesbolwerk en ook nog een vestiging in Stadshagen. Het is heel belangrijk om gezamenlijk de stad te presenteren en samen te werken. Ten slotte komen de mensen naar de stad om het geheel van bedrijven dat ze daar vinden. Daarom is het belangrijk om je gezamenlijk te presenteren en elkaar te versterken. Het ZwolleFonds biedt daar uitstekende mogelijkheden voor. Dit is dan ook de reden waarom ik mij daar graag voor inzet.”

Monique Wouters

“Mijn naam is Monique Wouters, 46 jaar en eigenaar van Fietsgoed Scholten, in het centrum, Zwolle Zuid en Stadshagen. Samen met mijn man en personeel willen wij één van de mooiste fietsenwinkels in de Regio neerzetten. Ik woon met mijn man en dochter boven de winkel in de binnenstad van Zwolle, waar ik ook ben opgegroeid. Zwolle staat voor mij voor de stad waarin mensen elkaar nog altijd kennen, maar die wel steeds groter en mooier wordt. Als 3e generatie mag ik onze winkel in de binnenstad doorzetten, en ik weet als geen ander dat je elkaar daar hard bij nodig hebt. Als straat, maar ook als stad, is samenwerken essentieel. Samen met de andere bestuurders wil ik dan ook graag mijn steentje bijdragen aan het Zwolle Fonds. We gaan voor Zwolle!”

Sjoerd-Jan Feenstra | McDonald´s

Alleen sámen maken we de stad Zwolle groot, behouden we onze uitstraling en kunnen we onze aantrekkingskracht versterken! Samen in één fonds met middelen die van en voor iedereen zijn, samen voor één merk, één passie en één doel: Zwolle bij de Top 5 van Nederlandse binnensteden!

Maarten van Beek | Van Beek Lederwaren

Als binnenstad ondernemer ben ik heel blij met het ZwolleFonds. Je merkt dat er veel meer mogelijk is geworden, er is meer financiële draagkracht. De eerste projecten zijn hierdoor groter en mooier opgezet.

Gooitske Zijlstra | GOOITZ

“The community is the expert” is een quote van Projects for Public Spaces en gaat over de kracht van samenwerken in een community waar je samen expert bent. Als je Het Zwollefonds bekijkt als een zo'n community ben je krachtig!

Michiel Weijermars | Villa Suikerberg

Slagkracht heb je alleen als je er gezamelijk voor gaat. Daarom is het ZwolleFonds een goede zaak. Geen vrijblijvendheid! Wij gaan er met z'n allen voor!

Blijf op de hoogte

* verplichte veldenContact opnemen