Bestuur

Het bestuur van de Stichting bestaat uit 7 leden. Alle leden hebben hun achtergrond in de Zwolse retail, horeca en publieksgerichte activiteiten. Er is een onafhankelijke voorzitter die officieel door de bestuursleden is benoemd. Het bestuur bestaat uit een voorzitter, twee vertegenwoordigers uit de retail, drie vertegenwoordigers uit de horeca en een vertegenwoordiger van een publieksgerichte onderneming. Het bestuur heeft een regiefunctie en is verantwoordelijk voor het opstellen van de jaarplannen en de begroting en het opzetten en aansturen van de uitvoeringsorganisatie.

Andries van Daalen  – voorzitter

“Waarom werd ik direct enthousiast toen ik gevraagd werd om voorzitter te worden van de Stichting ZwolleFonds? Ik ben trots op Zwolle, heb in het verleden Zwolle vaak genoemd als het ging om een voorbeeld van een binnenstad waar iets te beleven valt. Beleving is wat mij betreft noodzakelijk om je stad aantrekkelijk te houden voor bezoekers en waar bezoekers zich prettig voelen. Zwolle heeft zo’n binnenstad; goed bereikbaar, een stad waar we elkaar iets gunnen, prachtige cultuur, een mooie en lange historie, mooie detailhandel, culinair een topstad, heerlijke terrassen gewoon een stad waar het fijn is om te zijn en je geld te besteden. Na Wehkamp was het voor mij dus logisch om verder te bouwen aan onze stad.”

Rob Zuidema

Rob Zuidema heeft veel bestuurservaring. Hij heeft een rijke carrière als Human Resource manager en directeur in het bedrijfsleven achter de rug bij bedrijven als Vodafone, Shell, Booking.com en BAM. Sinds 2018 is zijn hoofdfunctie directeur-bestuurder van Zwolse theaters. Daarnaast vervult hij diverse toezichthoudende functies in welzijn, onderwijs en corporatiesector. Hij is sinds 2020 bestuurslid ZwolleFonds en kan vanuit zijn culturele netwerk in de Zwolse Binnenstad, bijdragen aan een sterke en diverse Binnenstad.

Monique Wouters

“Mijn naam is Monique Wouters, 46 jaar en eigenaar van Fietsgoed Scholten, in het centrum, Zwolle Zuid en Stadshagen. Samen met mijn man en personeel willen wij één van de mooiste fietsenwinkels in de Regio neerzetten. Ik woon met mijn man en dochter boven de winkel in de binnenstad van Zwolle, waar ik ook ben opgegroeid. Zwolle staat voor mij voor de stad waarin mensen elkaar nog altijd kennen, maar die wel steeds groter en mooier wordt. Als 3e generatie mag ik onze winkel in de binnenstad doorzetten, en ik weet als geen ander dat je elkaar daar hard bij nodig hebt. Als straat, maar ook als stad, is samenwerken essentieel. Samen met de andere bestuurders wil ik dan ook graag mijn steentje bijdragen aan het Zwolle Fonds. We gaan voor Zwolle!”

Theo Runhaar

“Ik ben Theo Runhaar, 68 jaar. Geboren onder de Peperbus en Zwollenaar in hart en nieren. Alleenstaand, 3 jongens en 2 prachtige kleinkinderen. Voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland afd Zwolle & Regio. Als voormalig horeca ondernemer ben ik altijd zeer betrokken geweest bij de stad en haar ontwikkelingen. Dit gekoppeld aan een terechte vorm van chauvinisme heeft ertoe geleid dat ik me nu inzet voor het Zwollefonds. Trots zijn op de stad, het gebrek aan hobby’s, het leuk vinden om te dingen te organiseren en iets van de grond te krijgen zijn redenen om de ( niet te benijden ) functie van bestuurslid te aanvaarden. Zwolle ontgroeit zijn middelmatigheid en ik wil er graag met de andere bestuursleden een swingende sexy stad van maken.”

Christa Westerhof

“Mijn naam is Christa Westerhof. Boekhandel Westerhof is het bedrijf dat ik run. We hebben een vestiging in het Maagjesbolwerk en ook nog een vestiging in Stadshagen. Het is heel belangrijk om gezamenlijk de stad te presenteren en samen te werken. Ten slotte komen de mensen naar de stad om het geheel van bedrijven dat ze daar vinden. Daarom is het belangrijk om je gezamenlijk te presenteren en elkaar te versterken. Het ZwolleFonds biedt daar uitstekende mogelijkheden voor. Dit is dan ook de reden waarom ik mij daar graag voor inzet.”

Ype BosmaYpe Bosma – voorzitter CityCentrum Retail

Als voorzitter CityCentrum richt Ype Bosma zich samen met het bestuur op de belangen van de individuele ondernemer en zet zich in voor de Deelgebieden. Ype heeft een eigen bedrijf ’Spinde Interieurs’ en kan zijn ervaringen als ondernemer en als Zwollenaar breed inzetten. De sfeer in de binnenstad en in de onderliggende Deelgebieden moet aantrekkelijk en gezellig zijn om de bezoeker te verleiden te komen winkelen en de horeca te bezoeken. Zwolle heeft veel te bieden en ik zet me graag in voor de aantrekkelijke, vitale stad Zwolle.

Blijf op de hoogte

* verplichte veldenContact opnemen