Theo Runhaar:”De horeca heeft u gemist”

We spraken Theo Runhaar, regiovoorzitter van de KHN en bestuurslid bij het ZwolleFonds.

Het is zover, 1 juni mag de horeca weer open. Na maandenlange sluiting ten gevolge van het virus mogen de bedrijven, onder strenge veiligheidseisen, hun gasten weer ontvangen. Binnen met maximaal 30 gasten op reservering en op gepaste afstand en op het terras zonder beperking van het aantal bezoekers. Maar wel maximaal 2 personen aan 1 tafel met uitzondering van mensen uit hetzelfde huishouden. En overal moet de 1.5 meter afstand bewaard worden. De heropening van de horeca is hard nodig. De nood onder de ondernemers is groot. Zij teren in op hun reserves en de vergoeding van de overheid helpt, maar de continuïteit wordt er niet mee gewaarborgd. De 1.5 meter maatschappij is op de lange termijn uit oogpunt van een financieel gezonde bedrijfsvoering voor veel bedrijven geen haalbare kaart. Gelukkig hebben we hier in de stad partijen en een gemeente die oplossingsgericht denken. Naar aanleiding van een brandbrief van KHN is er volop hulp geboden. Extra terrasruimte, iets langer open, overleg met verhuurders, en wellicht kwijtschelding van precariorechten die de ondernemers moeten betalen voor hun terrassen. Dit alles met het in acht nemen van alle gebruikers van de binnenstad en het in stand houden van de bereikbaarheid en veiligheid. Nog en paar dagen en dan hoopt de Zwolse Horeca u weer te mogen ontvangen in hun opgeknapte zaken met een nieuwe kaart, super gemotiveerd personeel en als het even meezit een prachtig zonnetje. De horeca heeft u gemist, en u de horeca. Samen de schouders eronder, samen weer gezellig een biertje drinken en hopelijk over een tijdje vrij van het coronavirus.”

Sjoerd-Jan Feenstra | McDonald´s

Alleen sámen maken we de stad Zwolle groot, behouden we onze uitstraling en kunnen we onze aantrekkingskracht versterken! Samen in één fonds met middelen die van en voor iedereen zijn, samen voor één merk, één passie en één doel: Zwolle bij de Top 5 van Nederlandse binnensteden!

Maarten van Beek | Van Beek Lederwaren

Als binnenstad ondernemer ben ik heel blij met het ZwolleFonds. Je merkt dat er veel meer mogelijk is geworden, er is meer financiële draagkracht. De eerste projecten zijn hierdoor groter en mooier opgezet.

Gooitske Zijlstra | GOOITZ

“The community is the expert” is een quote van Projects for Public Spaces en gaat over de kracht van samenwerken in een community waar je samen expert bent. Als je Het Zwollefonds bekijkt als een zo'n community ben je krachtig!

Michiel Weijermars | Villa Suikerberg

Slagkracht heb je alleen als je er gezamelijk voor gaat. Daarom is het ZwolleFonds een goede zaak. Geen vrijblijvendheid! Wij gaan er met z'n allen voor!

Blijf op de hoogte

* verplichte veldenContact opnemen