Bestuur

Het bestuur van de Stichting bestaat uit 7 leden. Alle leden hebben hun achtergrond in de Zwolse retail, horeca en publieksgerichte activiteiten. Er is een onafhankelijke voorzitter die officieel door de bestuursleden is benoemd. Het bestuur bestaat uit een voorzitter, twee vertegenwoordigers uit de retail, drie vertegenwoordigers uit de horeca en een vertegenwoordiger van een publieksgerichte onderneming. Het bestuur heeft een regiefunctie en is verantwoordelijk voor het opstellen van de jaarplannen en de begroting en het opzetten en aansturen van de uitvoeringsorganisatie.

Paul Veld  – voorzitter

Zwolle is een dynamische kern in onze mooie regio. De stad maakt een forse ontwikkeling door met alle uitdagingen die daarmee samenhangen. Belangrijk is om Zwolle leefbaar te houden, waar iedereen die er woont, werkt of op bezoek komt zich thuis voelt. Samenwerken zit ons in het bloed. Dat is historisch gezien ook de sleutel tot succes. Samen aan het werk met ondernemers, de overheid, onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties. Samenwerken met een simpel motto: we gunnen elkaar de handen en helpen elkaar vooruit! Gunnen, groeien, grensontkennend. Deze 3 G’s vormen ons DNA.

Ype Bosma

 

 

 

 

 

 

 

 

Ype Bosma – Voorzitter CityCentrum Retail

Als voorzitter CityCentrum richt Ype Bosma zich samen met het bestuur op de belangen van de individuele ondernemer en zet zich in voor de Deelgebieden. Ype heeft een eigen bedrijf ’Spinde Interieurs’ en kan zijn ervaringen als ondernemer en als Zwollenaar breed inzetten. De sfeer in de binnenstad en in de onderliggende Deelgebieden moet aantrekkelijk en gezellig zijn om de bezoeker te verleiden te komen winkelen en de horeca te bezoeken. Zwolle heeft veel te bieden en ik zet me graag in voor de aantrekkelijke, vitale stad Zwolle.

Rinette van der Vliet

Rinette van der Vliet is sinds mei 2024 aangetreden bij het bestuur van het Zwolle Fonds als vertegenwoordiger van de publieksgerichte (culturele) ondernemingen in Zwolle. Als recent aangetreden adjunct-directeur bij Museum de Fundatie draagt zij graag haar steentje bij aan het levendig en aantrekkelijk houden van de binnenstad. Rinette heeft jarenlange bestuurlijke en managementervaring in de culturele sector en is nauw betrokken bij Zwolle. Sinds 2016 is zij voorzitter van de Vereniging Openluchtbad Zwolle.

 

 

 

Xandra Holterman 

Bestuurslid ZwolleFonds / Zwolse Evenementen Organisatie ZEO – Filiaalmanager Hema

Mbo'ers deze en volgende week welkom bij Het Vliegende Paard - 1Zwolle

 

 

 

 

 

 

Dennis Kaatman – Voorzitter KHN afdeling Zwolle

Als horecaondernemer draait Dennis al bijna 25 jaar mee. In die tijd heeft hij geleerd dat samenwerking de sleutel is om succesvol te zijn. In zijn rol als voorzitter van KHN afd. Zwolle zet hij zich in om Zwolle een mooie en aantrekkelijke stad te laten zijn om in te ondernemen en verblijven.

Remco Geerinck – Penningsmeester Stichting ZwolleFonds en Stichting Zwolse Evenementen Organisatie (ZEO)

Men’s fashion adviseur assistent Shopmanager at Young Men’s Shop / bestuurslid beleidsgroep CCRetail Zwolle

 

 

 

 

 

 

 

Judith van Rooijen 

Judith van Rooijen is de trotse eigenaar van De Beurs in Zwolle, een bruisende locatie waar gezelligheid en gastvrijheid centraal staan. Met haar jarenlange ervaring in de horeca weet Judith precies hoe ze haar gasten een onvergetelijke ervaring kan bieden. Met een passie voor goed eten, drinken en een gezellige sfeer, zorgt Judith ervoor dat iedereen zich welkom voelt in haar café. Kom langs bij De Beurs en ontmoet Judith, dé gastvrije gastvrouw van Zwolle. Judith heeft binnen het ZwolleFonds extra aandacht voor de evenementen in de Zwolse binnenstad.