Nieuws

 

Tweede termijn ZwolleFonds

Een ruime meerderheid van de Zwolse binnenstad ondernemers stemde in met een tweede termijn (2022-2026) voor het ZwolleFonds. Daarmee is het gewenste draagvlak ruimschoots gehaald! Het bestuur van Stichting ZwolleFonds spreekt haar dank uit aan de ondernemers, en met name aan de ambassadeurs, die de afgelopen weken druk zijn geweest om iedereen persoonlijk te benaderen om zo van de stemming een succes te maken. Op naar een succesvolle tweede termijn!

 

Lancering Door en Door-campagne

In oktober en november waren we op zoek naar inwoners uit Berkum die een dag op ‘expeditie’ wilden door de binnenstad van Zwolle. Uit vele aanmeldingen waren Laura en Lesley gekozen. Eind november werden ze een dag lang verrast door alles wat Zwolle op het gebied van cultuur, horeca en retail te bieden heeft. Het resultaat kun je hier bekijken.

 

Dit zijn de nieuwe bloemen voor 2020!

Paars, roze, rood en wit. Dat zijn dé kleuren van de nieuwe bloemen die je vanaf mei 2020 weer ziet hangen in onze mooie binnenstad, verspreid over allerlei locaties. Op initiatief van het ZwolleFonds verzorgt Flower & Shower opnieuw de realisatie van de bloemen.

 

Rob Zuidema toegetreden tot bestuur

Rob Zuidema, directeur van de Zwolse Theaters, treedt toe als kersvers bestuurslid van het ZwolleFonds. Samen met ons gaat hij de binnenstad van Zwolle verder op de kaart zetten.

 

Museumkwartier ontvangt cheque

De stadscheque, van de provincie Overijssel is bedoeld om deelgebieden te helpen bij het realiseren van hun plannen. ‘Door het nog beter op de kaart te zetten’, zegt Museumkwartier-voorzitter Dick-Jan Terwisga. Het ZwolleFonds ondersteunt hen hierin, door te kijken naar het belang van het deelgebied én de binnenstad als geheel.


Hij is er: de lichtbeeldenroute 2019

Ieder jaar, als de warme dagen voorbij zijn en de herfst in de lucht hangt, verandert de binnenstad van Zwolle langzaam in een schitterend lichtschouwspel. De straten, pleinen en bruggen in de binnenstad van Zwolle zijn door het ZwolleFonds prachtig verlicht met fraaie lichtornamenten. Op verschillende locaties in de binnenstad staan vanaf begin 10 december tot en met 5 januari 2020 lichtbeelden, die via een wandelroute zijn verbonden. 10 december is er een officieel ontstekingsmoment om 18:30 uur bij het bordes bij het Stadhuis van Zwolle. De wandelroute kun je gratis afhalen bij Waanders in de Broeren, het Zwolse Balletjeshuis/Tourist Info en Schouwburg Odeon of via de website Lichtbeeldenroute.nl bekijken.

Hanzehub wordt dé centrale plek voor binnenstadinformatie

Er is geen andere plek in Zwolle waar zoveel gebeurt als onze binnenstad. Samen werken we aan een binnenstad waar voor iedereen wat te doen is. Die bruist, waar talent de kans krijgt zich te ontwikkelen en waar we de historische uitstraling versterken. Daarbij speelt data een belangrijke rol. Een voordeel is dat er heel veel data beschikbaar is. Zowel bij de gemeente Zwolle als bij samenwerkingspartners. De Hanzehub is dé centrale plek voor deze data. Lees meer hierover in onze PowerPoint-presentatie.

Advies voor de koopzondagen

Iedereen is zelf vrij koopavonden te organiseren, maar het Citycentrum adviseert om in ieder geval gebruik te maken van de koopzondagen. Wanneer je niet altijd meedoet met de koopzondagen, zijn de eerste koopzondag van de maand én commercieel gunstige koopzondagen in november en december (week 48 t/m 52) handige momenten. Dat zijn bijvoorbeeld zondag 30 november (i.v.m. Sinterklaas en eerste zondag van de maand), zondag 22 december (kerst) en zondag 29 december (feestdagen)

Voor Sinterklaas is het advies om geen aparte koopavond te organiseren. Maandag 23 december is wel een geschikte dag om een koopavond te houden, in verband met de kerstperiode. En ook vrijdagavond 28 november wordt aanbevolen, omdat het dan Black Friday is.

(Brand)veiligheid in horeca en winkelbedrijven

De feestdagen staan bijna voor de deur en winkeliers en ondernemers willen een gezellige sfeer creëren. De Brandweer adviseert dit zo (brand)veilig mogelijk te doen en heeft een folder uitgebracht met nuttige tips over (brand)veiligheid.

Pilot voor afname gasflessen ook naar Zwolle

Een succesvol pilot in Deventer die ervoor zorgde dat het aantal gasflessen bij horecabedrijven in Deventer afnam, wordt waarschijnlijk ook ingezet in de binnenstad van Zwolle. Uit de pilot in Deventer bleek dat bijna de helft van alle gecontroleerde horecabedrijven in de binnenstad te veel gasflessen in opslag heeft. Door bij ondernemers bewustwording te creëren en onveilige situaties weg te nemen, nam het aantal gasflessen na hercontroles af. De Omgevingsdienst IJsselland wil het nu project uitbreiden naar de binnenstad van Zwolle. Benieuwd wat je als horecaondernemer moet doen als je gasflessen wil opslaan? Bekijk de flyer van Omgevingsdienst IJsselland.

[/vc_column][/vc_row]

Blijf op de hoogte

* verplichte veldenContact opnemen