Nieuws

Advies voor de koopzondagen

Iedereen is zelf vrij koopavonden te organiseren, maar het Citycentrum adviseert om in ieder geval gebruik te maken van de koopzondagen. Wanneer je niet altijd meedoet met de koopzondagen, zijn de eerste koopzondag van de maand én commercieel gunstige koopzondagen in november en december (week 48 t/m 52) handige momenten. Dat zijn bijvoorbeeld zondag 30 november (i.v.m. Sinterklaas en eerste zondag van de maand), zondag 22 december (kerst) en zondag 29 december (feestdagen)

Voor Sinterklaas is het advies om geen aparte koopavond te organiseren. Maandag 23 december is wel een geschikte dag om een koopavond te houden, in verband met de kerstperiode. En ook vrijdagavond 28 november wordt aanbevolen, omdat het dan Black Friday is.

(Brand)veiligheid in horeca en winkelbedrijven

De feestdagen staan bijna voor de deur en winkeliers en ondernemers willen een gezellige sfeer creëren. De Brandweer adviseert dit zo (brand)veilig mogelijk te doen en heeft een folder uitgebracht met nuttige tips over (brand)veiligheid.

Pilot voor afname gasflessen ook naar Zwolle

Een succesvol pilot in Deventer die ervoor zorgde dat het aantal gasflessen bij horecabedrijven in Deventer afnam, wordt waarschijnlijk ook ingezet in de binnenstad van Zwolle. Uit de pilot in Deventer bleek dat bijna de helft van alle gecontroleerde horecabedrijven in de binnenstad te veel gasflessen in opslag heeft. Door bij ondernemers bewustwording te creëren en onveilige situaties weg te nemen, nam het aantal gasflessen na hercontroles af. De Omgevingsdienst IJsselland wil het nu project uitbreiden naar de binnenstad van Zwolle. Benieuwd wat je als horecaondernemer moet doen als je gasflessen wil opslaan? Bekijk de flyer van Omgevingsdienst IJsselland.

Winters Zwolle

De periode rondom de kerstdagen heeft de donkerste dagen van het jaar. Het is een goed moment om terug te kijken, vooruit te blikken, te ontmoeten en te vieren. Zwolle viert de winter groots met WintersZwolle: drie maanden vol activiteiten. De kern van WintersZwolle zijn de WintersZwolle Festivalweken; de weken rondom Kerstmis en de jaarwisseling. Regisseur Rob Bults vertelt over de opzet ervan en nodigt je van harte uit. Lees verder…

‘De Ooo’s en Aaa’s van Zwolle’

Op 10 juli heeft onze binnenstadmanager Aukje Grouwstra gesproken met Ype Bosma & Theo Runhaar in het kader van de horecavisie. Lees het interview hier terug.

Door en door Zwolle campagne

Zaterdag 29 juni zijn de opnames gemaakt voor de campagne “door en door Zwolle”. Familie van de Broek ging al vroeg op pad om de binnenstad te ontdekken! De reportage van deze dag is na de zomer klaar en zal breed worden ingezet om de binnenstad te promoten. Dank aan alle ondernemers die mee hebben gewerkt aan deze campagne!

Ondernemersbijeenkomst

Op 7 mei is de volgende ondernemersbijeenkomst van ZwolleFonds en CityCentrum Zwolle. Met o.a. een presentatie door wethouder René de Heer over de ontwikkelingen in de binnenstad en een beknopte uitleg van het meerjarenbeleidsplan van het ZwolleFonds. Aanmelden kan door te mailen naar info@zwollefonds.nl.

Zwolle verwelkomt Aukje Grouwstra als nieuwe binnenstadmanager!

Aukje start haar functie per 1 maart. Zij zal samen met het ZwolleFonds en de stakeholders (ondernemers, vastgoed, horeca, cultuur en gemeente) de binnenstad organiseren en promoten.

Ondernemersbijeenkomst 26 februari

Op dinsdag 26 februari is de ondernemersbijeenkomst van het ZwolleFonds en Citycentrum Zwolle. De aanvang is om 19:00, om 19:30 start het programma.

U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar info@zwollefonds.nl

Meer nieuws?

Bekijk ons nieuwsarchief.

Blijf op de hoogte

* verplichte veldenContact opnemen